Itt egy egyszerű ötlet, amivel meg is duplázhatod nyugdíjadat - heti összefoglaló

Pénzcentrum2014. március 9. 18:30

Régóta hallhatjuk, hogy Magyarországon a nyugdíjrendszer átfogó reformra szorul. Ha azonban nem szeretnénk az államra várni, tőle függeni, akkor gyakorlatilag az előtakarékoskodás az egyetlen út, hogy ne legyen a megélhetésünk mindennapi probléma időskorunkra.

Itt egy egyszerű ötlet, amivel meg is duplázhatod nyugdíjadat
Cikksorozatunk első részében megmutatjuk, hogy védheted ki a leghatékonyabban az időskori elszegényedést.

Fájó tragédia a családban: mi lesz a bankban lévő pénzzel?

Kevesen gondolnak rá, pedig akár ingyen is bebiztosíthatják, hogy a számlájukon lévő pénz ne képezze a hagyatéki eljárás részét. Egy haláleseti rendelkezés megadásával rengeteg időt és pénzt is megspórolhatunk szeretteinknek, ha a tragédia bekövetkezne.

Ezek a legvonzóbb magyar települések - itt a lista!
Összesítés készült Magyarország legvonzóbb településeiről. A legtöbb turista tavaly Budapest mellett Hévízre, Hajdúszoboszlóra, Siófokra és Bükre látogatott.

Kiderült: ennyire veszélyes játék az Ötöslottó
A 10. játékhéten 2 865 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón. A hatalmas főnyeremény a legtöbb magyart lázba hozza. Sokan azonban nem tudják, mennyire kockázatos játék az Ötöslottó. Ezúttal ennek járt utána a Pénzcentrum.hu.

Veszély! Így húzzák le a neten vásárlókat: tarol a legújabb trükk
Újfajta trükkökkel támadják az online vásárlókat. Fogyasztóvédők arra hívják fel a figyelmet, hogy az idei év egyik legelterjedtebb technikája lehet, hogy a felhasználó számítógépén egy üzenetablak jelenik meg, és arról tájékoztatja a felhasználót, hogy a gépet a rendőrség vagy valamely másik hatóság blokkolta, mivel a fogyasztó olyan program letöltését indította el, mellyel szerzői jogot sértett.

Ez a legújabb trükk: átverés, lopás fenyegeti a pestieket

Egyre több trükkös lopásról hallani, amikor az áldozatokat valamilyen átveréssel fosztják ki saját otthonában. A Pénzcentrum.hu ezért összegyűjtötte a leggyakoribb trükköket és fontos biztonsági tippeket a védekezéshez.

Problémás bankok, biztosítók: itt a feketelista

Kevesebbet panaszkodunk a bankokra, mint korábban - pontosabban csökkent a pénzügyi felügyelethez benyújtott kérelmek száma - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett statisztikáiból. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kiderült: ők a rezsicsökkentés igazi vesztesei
Azt eddig is tudtuk, hogy a tranzakciós illeték meglehetősen rossz helyzetbe hozta a bankokat, így díjemelésre, akcióik visszavonására kényszerültek. Emellett kénytelenek voltak a költségek emelését a lakosság helyett a vállalatokra hárítani, így jelentős plusz kiadással terhelve őket. Azt sem túlzás kijelenteni, hogy a cégek lettek a pénzügyi rezsicsökkentés vesztesei. Körképünkben megmutatjuk mi alapján érdemes vállalkozásoknak bankszámlacsomagot választani.

6 biztos jel: így leszel te is szegény nyugdíjas
Hiába gondolja úgy a lakosság többsége, hogy nyugdíjas éveiben képtelen lesz fenntartani a korábbi életszínvonalát, a későbbi szegénység képe sem motiválja eléggé az embereket a takarékoskodásra. Íme a hat legbiztosabb jele annak, hogy aktív éveid után neked is le kell majd mondanod az utazásról, autóról és még sok minden másról is.

Címkék:
nyugdij, önkéntes nyugdíjpénztár, összefoglaló,