Nyugdíjgondok: ez lehet a megoldás a pénztelenségre!?

Pénzcentrum2014. március 4. 12:34

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nincs, ami igazán megállíthatná Európa lakosságának elöregedését. Nyilvánvaló, hogy ugyanolyan színvonalon a társadalom nem lesz képes kétszer annyi nyugdíjast eltartani. Mi lehet akkor a megoldás? Magyarországon is egyre többen keresik a lehetséges megtakarítási formákat, melyek majd nyugdíjas éveikben jelenthetnek segítséget. A biztosítási piacon idén megjelent nyugdíjbiztosítás erre a problémára kínál megoldást.

"Azzal a jelenleg még dolgozó éveikben lévők is tisztában vannak, hogy kizárólag az öregségi nyugdíjra már nem alapozhatják nyugdíjas éveik anyagi biztonságát. Az Európai Unió 2012-es tanulmánya többek között éppen arra világít rá, hogy a jelen helyzet nem tükrözi hűen a jövőbeli várakozásokat. A kedvezőtlen demográfiai trend alapján a tanulmány azt vetítette előre, hogy 2060-ra mostanihoz képest több, mint kétszer annyi nyugdíjas korú személy fog jutni a 65 év alatti társadalomra Magyarországon. Ugyanolyan nyugdíjszolgáltatást pedig nyilván nem várhatunk kétszer annyi nyugdíjas részére" - mondta Kuruc Péter, a K&H Élet-és bankbiztosítás vezetője.

KATTINTS! Itt egy egyszerű ötlet, amivel meg is duplázhatod nyugdíjadat

Az öngondoskodás az elmúlt években egyre kiemeltebb szerephez jut és remélhetőleg ez így marad a jövőben is. Ezt az érezhető törekvést immár az állam is támogatja, hiszen, ha csak a nyugdíjbiztosítást nézzük, 130 ezer forint értékben kaphatnak az ügyfelek jóváírást személyi jövedelemadójuk terhére.

 

Címkék:
nyugdij, öngondoskodás, nyugdíjas,