Ezen sokat nyerhetnek a nyugdíjasok: minden fillér számít!

Pénzcentrum2014. február 7. 05:41

Drágultak a banki költségek, ráadásul nem is az igényeinknek megfelelő csomagot választjuk. Körképünkben bemutatjuk a legolcsóbb bankokat. Megmutatjuk, hogy melyik bank hordozza tenyerén az időseket.

A nyugdíjba vonulás alkalmával előfordul, hogy kevesebb nyugdíjjal számolhat a szép korba lépett, mint amennyi a havi fizetése volt. Emiatt előfordul, hogy megemelkednek a banki költségei, mert nem elegendő a jóváírás, ami a számlájára érkezik ahhoz, hogy a korábbi kedvezményekben részesüljön. Ezért ajánl több bank is nyugdíjas számlacsomagot. Azoknak is érdemes körülnézni a számlacsomagok között, akik ugyan régebb óta nyugdíjasok, de nem az elmúlt pár hónapban váltottak számlavezetőt, mert az utóbbi idők változásainak köszönhetően megugrottak a banki költségek.

Miért jó nekem, ha igénylem az ingyenes készpénzfelvételt?
A havi kétszeri, összesen 150 ezer forint értékű készpénzfelvétel január 20-án lejárt, azonban most sem késő még igényelni. A lehetőséggel élők lefaraghatják banki költségeik jelentős részét, ha okosan használják ki a két alkalmat.


Lényeges kérdés, hogy milyen elvárásokat támasztunk a bankunk felé. Más konstrukció a megfelelő annak, aki a készpénzt tartja előnyösnek és annak, aki kártyás vásárlással védi ki, hogy sok készpénzt kelljen hordania magánál.

Táblázatunkban egy átutalást, kettő csoportos beszedési megbízást, négy kártyás vásárlást, és kettő ATM-es készpénzfelvételt tartalmazó havidíjat jelenítünk meg. Ez alapján a Budapest Bank egyik számlacsomagja jön ki abszolút győztesnek, viszont a számlaköltség felett még bankkártya-költséggel is kalkulálni kell. Mint korábban említettük, lényeges az igények testreszabása, amire már több megbízható összehasonlító oldal jött létre.

El sem hinnéd, mennyit kap havonta a magyar luxusnyugdíjas LINK!

Ha csupán a költségeket nézzük, akkor a Budapest Bank Kényelem Plusz csomagja a legkedvezőbb, igaz ehhez minimálbérrel megegyező jóváírásra van szükség. Van, aki a készpénzhasználatot részesíti előnyben, neki kiemelten érdemes élni a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétellel, ami mindegyik hazai banknál elérhető. Aki viszont nem szeret a bankjegyekkel és érmékkel babrálni, annak a Raiffeisen Aktivitás számla a megfelelő választás az olcsó átutalási költség miatt. Érdekesség, hogy a két fenti számlacsomag egyike sem kifejezetten a nyugdíjas számlacsomagként jelenik meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Mikor érdemes bankot váltani?
Mivel az ingyenes készpénzfelvételt az új banknál is minden hónap 20-áig lehet kérelmezni, ezért hónap közepén érdemes bankot váltani, hogy már a következő hónap elejétől hozzájussunk a pénzünkhöz költségmentesen.


A kifejezetten nyugdíjasoknak szóló csomagok közül az MKB ajánlata ugyan átlagos készpénzfelvétel költségekkel bír, viszont ingyenes a havi papír alapú bankszámlakivonat, ami elsősorban az idősebb generációnak lehet fontos. Érdekes új konstrukció továbbá az Erste Bank Egyszámla, amely akár egész életen át is megoldás lehet a különleges kedvezmények felépítése miatt, és mivel új lehetőség, ezért több kedvezményből választhatunk.

 

Címkék:
bankszámla, spórolás, nyugdíjas,