Veszélyben vannak a nyugdíjasok? Megszólalt az Arany Alkony

Magyar Nemzet2013. március 1. 08:38

Semmilyen szinten nem felel meg a valóságnak a budapesti kormányhivatal állítása, miszerint veszélyben vannak az idősek az Arany Alkony otthonokban - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a jelenlegi fenntartó, akitől nemrég visszavonták a működési engedélyt.

Erdős János a lap pénteki számában közölt cikk szerint elmondta, egyelőre nem határoztak arról, hogy fellebbeznek-e a hivatal döntése ellen. Jelenleg a működés biztonsága a napi feladatok szintjén kielégítő, és remélik, hogy a jövőben is minden segítséget megkapnak a döntéshozó felelősöktől, amely szükséges ennek az állapotnak a fenntartásához - közölte az intézménylánc vezetője.

A hivatal egyebek között nehezményezte, hogy a misszió a kiadások leszorításával, vagyis takarékoskodással próbálja kompenzálni a hiányt. Mint írták, kevés a szakképzett dolgozó, az étkezésre fordított normatíva pedig alacsony, ami megmutatkozik a minőségben, illetőleg a kapott tisztasági csomag tartalmával és mennyiségével sem elégedettek az ellátottak.

A fenntartó szerint az étkezés minőségi garanciáit dietetikus segítségével, étlaptanács közreműködésével biztosítják, a tisztasági csomagokat pedig a törvényi előírásokat figyelembe véve állítják össze. Arról, hogy pontosan mennyi tartozásuk van, nem kívánt nyilatkozni arra hivatkozva, hogy az azzal kapcsolatos bírósági ügyek folyamatban vannak.

 

Címkék: