Bezár a hírhedt nyugdíjasotthon: mi lesz a lakókkal?

Pénzcentrum2013. február 27. 08:31

Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal - számolt be róla a Magyar Nemzet és a Népszabadság is szerdai számában.

A budapesti kormányhivatal határozatban kötelezte a missziót, hogy 2013. március 31-vel hagyjon fel a szociális szolgáltatásokkal az ezerháromszáz idős embert ellátó Arany Alkony otthonokban - írja a Magyar Nemzet. A misszió a határozat átvételével számított 15 napon belül fellebbezéssel élhet. Amennyiben ezt megteszi, másodfokon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) dönt a működési engedély újabb visszavonásáról vagy meghosszabbításáról.

A Népszabadság szerint az új fenntartóról külön végzésben rendelkeznek majd. A működési engedély visszavonása miatt ellátatlanul maradó idősek helyzetének rendezése érdekében engedélyezési eljárást folytatnak a feladatellátásra jelentkező - a fővárosi önkormányzat által is támogatott - egyházi fenntartóval, amely az ellátottakat és a dolgozókat is átvenné. Ez aligha lehet más, mint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által létrehozott Olajág Otthonok. Ha megkapják a működési engedélyt, a fővárosi önkormányzatot nem terheli ellátási kötelezettség - írja a lap.

 

Címkék: