Rengeteg állampapírt vettek a magyar családok

Pénzcentrum2013. február 7. 15:30

Az idén január végére a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1043,5 milliárd forintra emelkedett - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt..

Tavaly 512,7 milliárd forint volt a lakossági állampapírok teljes évi növekménye, 2013 januárjában pedig újabb 58,1 milliárd forinttal nőtt az állomány. Az ÁKK adataiból az is kiderül, hogy a legnépszerűbb papír a Kamatozó Kincstárjegy.

Az idén januárban a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 47,8 milliárd forinttal emelkedett, az elmúlt 13 hónapban pedig 402,2 milliárd forint volt a növekmény.

Kedveltek az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények is, amelyek nettó növekménye 4,1 milliárd forint volt januárban, miközben a hónap végén 32,4 milliárd forint lejárat volt a kötvényből. Eszerint a bruttó eladás 36,5 milliárdot tett ki ebből a papírból egy hónap alatt. A tavalyi értékesítésekkel együtt 94,1 milliárd forinttal nőtt a Prémium Magyar Államkötvények állománya január végéig.

Az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 5,1 milliárd forinttal nőtt januárban, 13 hónap alatt pedig 63,1 milliárd forinttal emelkedett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Féléves Kincstárjegy állománya 1,1 milliárd forinttal emelkedett 2013 első hónapjában, 2012. év eleje óta pedig 63,1 milliárd forinttal nőtt.

Címkék: