Az első bankkártya, ami jót tesz a nővényeknek

Pénzcentrum2012. október 5. 15:37

A Raiffeisen és a Gemalto együttműködésének köszönhetően a szomszédos Ausztriában megjelent az első bio bankkártya, amely könnyen komposztálható, és megújuló alapanyagból készül - tudósít a financialpost.com.

A Gemalto, vezető digitális biztonsági rendszerek fejlesztője, és a Raiffeisen Bank, elérhetővé tette a világ első bio alapanyagú bankkártyáját az osztrák ügyfelek részére. A Visa Europe ugyanis engedélyezte EMV típusú kártyáinak bio alapanyagból való elkészítését.

EMV

Az EMV sztenderd olyan globális szabvány, mely chip-alapú, vagy más néven "okoskártyák" tulajdonságait szabályozza. A szabványt a kártyák, olvasókészülékek kompatibilitási problémáinak elkerülése érdekében vezették be. Az okoskártyák támogatják a mobil és egyéb (pl. NFC) fizetési módokat.

A kártyák, melyek a Gemalto "Clarista" elnevezésű fizetési megoldásai közé tartoznak, előre fizetett (prepaid) kártyák.

Prepaid kártya

A prepaid/előre fizetett kártyák alternatív készpénzhelyettesítő eszközök, melyeket akár nem banki ügyfelek is használhatnak. Fiatalok, BAR-listások számára jelent készpénzhelyettesítő megoldást, itthon azonban jellemzően ajándékkártyák formájában alkalmazzák.

Az ügyfelek a bio kártya választásával a Raiffeisen zöld programját (Raiffeisen Climate Protection Initiative) támogathatják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kártya kukoricából kivonható természetes alapanyag felhasználásával készül. Ez az anyag könnyen újrahasznosítható, komposztálása nem igényel nagy ipari beavatkozást, és csökkenti a termék elkészülési folyamatának ökológiai lábnyomát.

A bio kártya a Raiffeisen átfogó környezetvédelmi projektjének része, amelynek célja a termékkészítésbe fektetett energia hatékonyságának maximalizálása, a megújuló források használatának támogatása, ezáltal ökológiai hozzáadott-értékkel rendelkező pénzügyi eszközök előállítása.

Címkék:
digitális lábnyom,