Ők lesznek a nyugdíjrendszer vesztesei, nagy pácban a devizahitelesek

Pénzcentrum2012. június 17. 19:03

Az egyre elkeseredettebb devizahitelesek szinte gondolkodás nélkül ugranak fejest bármilyen, a gondjukra megoldást kínáló lehetőségbe. Kevesebb nyugdíjat kaphatnak a gyermektelenek és az egygyermekesek a Nemzetgazdasági Minisztérium által vitára bocsátott új nyugdíjtörvény-koncepció szerint. Egyelőre a többségnek csak álom, hogy megújuló energiaforrással fűtse a házát a tetemes árak miatt, az állam ugyanis nemhogy támogatná a modern technológiát, annak költségei egyre csak emelkednek. Nézd meg a héten írt legfontosabb cikkeinket!

Akiket büntetne az új nyugdíjrendszer: több százezren vannak

Az egygyermekeseket és a gyermekteleneket hátrányosan érintő új nyugdíjrendszer-koncepciót bocsátott társadalmi vitára a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ennyit fizetett Orbán Viktor az államadósság-alapba

Egy év alatt mindössze 220 millió forint gyűlt össze az Államadósság Csökkentő Alap számláján. Vajon Orbán Viktor miniszterelnök mennyit fizetett be az alapba?

Megszűnhet a TV2 sugárzása magyar családok százezreinél

Elméletileg 2015-ig lehetősége lenne a legnagyobb kereskedelmi televízióknak a földfelszíni analóg sugárzásra, de logikus lépés lenne, ha az RTL klub és a TV2 július 9-én felfüggesztené ezeken a sávokon a működését. Ekkor jár le ugyanis a két csatorna szerződése, amit 2007-ben az ORTT 5 évre hosszabbított meg.

Kiút a hitelcsapdából? Kicsalnák a devizahitelesek utolsó fillérjeit is

"Hitelcsapdából álomházba" - ez a szlogenje az interneten terjedő Future Real Estate Network Ltd.által működtetett úgynevezett MLM rendszernek, ami szinte csak abban tér el a piramisjátéktól, hogy valamilyen szolgáltatás áll mögötte, legalábbis elméletben.

Sokba kerül az átláthatóság a devizahiteleseknek: jön a 11,22%-os THM

Még egy lehetőségük van a devizahiteleseknek, hogy megszabaduljanak régi hiteleiktől. Legalábbis az átlátható árazást biztosító törvénymódosítás értelmében augusztus 31-ig kérhetik bankjuktól a kölcsön módosítását, hogy az megfeleljen az április elsejétől érvényes kritériumoknak.

Hová tűnt a magyar családok pénze? Hol vannak ma a megtakarítások?

Nem az a baj, hogy a lakosság egyre inkább eladósodik és nem az, hogy az államháztartás mindeközben óriási adósságot halmoz fel.

Családi házad van? Ennyi idő alatt térül meg a napelem

Melyik a jobb befektetés egy magyar háztartásnak: a napenergia hasznosítása, vagy egy bankbetét?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kettészakadt az ország: elképesztő árkülönbségek a lakáspiacon

Óriási különbség mutatkozik az egyes megyék ingatlanpiacának tavalyi teljesítménye között - derül ki az OTP Értéktérkép megyei ingatlanpiaci elemzéséből.

Elvitték az Ötöslottó főnyereményét - íme a nyerőszámok

Minden idők második legnagyobb főnyereményén ezúttal két szerencsés játékos osztozik. Nyereményük egyenként több mint 2 milliárd forint. Az Ötöslottó nyerőszámait itt nézheted meg!

A fél ország a Balatonnál üdülne idén nyáron

Az idei évben is a Balaton lesz a sláger az itthon nyaralóknál, bár nem biztos, hogy olyan olcsó lesz a magyar tenger, mint azt sokan gondolják.

Tényleg buknak a szállodák a kuponos vendégen?

Az idei a kedvezményesen vásárolt nyaralások éve lesz. Egyre többen választják a bónuszos/kuponos utazásokat is - kérdés persze, hogy az akciók megérik-e szállodák üzemeltetőinek.

Dugódíj: így is, úgy is havi 10 ezer forint lehet!

Havi 20 munkanappal számolva 10 ezer forint lehet a fővárosban bevezetendő, behajtásonként 400-500 forintos dugódíj összege.

Címkék:
nyugdíjtörvény, mlm munka,