Csak lesünk: ez a legújabb pénzérme

Pénzcentrum2012. január 4. 17:03

Izgalmas érmekollekcióval rukkolt elő az idei londoni olimpia tiszteletére a Royal Mint brit érmekibocsátó. Az egyenként 50 penny értékű érmekollekció természetesen a sport témáját járja körül - a labdarúgás különösen érdekesen van ábrázolva.


50 cent névértékű érméket bocsátottak ki Nagy-Britanniában, a közelgő londoni olimpia tiszteletére. A limitált kiadású érmék 2,99 fontért rendelhetők meg a Royal Mint brit érmekibocsátó honlapjáról, és hivatalos fizetőeszköznek számítanak a szigetországban.

A 29 darabos kollekció egyik legérdekesebb darabjának a labdarúgás témájában készült érme tűnik, amelyen nem a sportág stilizált képét láthatjuk, hanem egy egyszerű ábrát, amely a lesállás szabályait magyarázza. A les ugyanis a briteknél sem tartozik a legkönnyebben megérthető szabályok közé - a rossznyelvek szerint a fociért rajongó hölgyek kedvéért került az érmére ez az ábra.

A labdarúgás szabályai szerint egyébként lesnek minősül, ha a játékvezető véleménye szerint a támadásban aktívan részt vevő játékos csapattársától úgy kapja meg a labdát, hogy az átadás pillanatában közelebb van az ellenfél alapvonalához mint a labda és az utolsó előtti védőjátékos.

Címkék: