Indulnak a betétakciók

Világgazdaság2011. december 5. 08:35

A bankok nagy része felkészült az év végi hajrára a megtakarítások piacán: a nagyobb piaci szereplők többségénél akár 7-8 százalékos éves kamat is elérhető - Világgazdaság.

A napilap szerint az év végi kamatakcióknak két fő indoka van: az egyik, hogy a hitelintézetek az év végi zárás előtt igyekeznek felsrófolni forrásaik állományát, a másik pedig, hogy minél többet akarnak elhappolni az év végi bónuszokból. Így tehát új ajánlatok is jöhetnek még.

Éven belüli lejáratra jelenleg az UniCredit ajánlja a legmagasabb kamatot. A pénzintézet 2 hónapos futamidő esetén 8,50 százalékot fizet a betéteseknek. Ehhez az egyik legfőbb elvárás, hogy a pénz bankon kívüli forrásból érkezzen. Ez egyébként a legtöbb pénzintézetnél alap.

Természetesen akadnak olyan bankok is, ahol ez nem elvárás. A CIB gondolva meglévő ügyfeleire például 7,75 százalékos hozamot ígér 3 hónapos lekötésre. Az OTP pedig nem kér tisztán új pénzt, hanem azt szabja feltételül, hogy az ügyfél bizonyos összeggel növelje megtakarításait.

 

Címkék: