Reálhozam: sokan meglepődnek majd...

Pénzcentrum2011. július 20. 09:32

Ma igényelhetik vissza utoljára a magánnyugdíjpénztárak a tb-rendszerbe visszalépett tagoknak kifizetendő reálhozamot és tagdíj-kiegészítést. Keddig összesen hét pénztár kérte vissza teljes egészében a pénzt, és csupán egyetlen olyan akadt, amely meg is kezdte a kifizetést a volt tagoknak - írja a Napi Gazdaság.

A pénztárak szerint tartani lehet attól, hogy sokan nehezen viselik majd járandóságuk lassú célba érését. A postai kifizetéseket lassítja, hogy a posta megszabja, hogy a magánpénztárak bankjai mekkora napi feladási limittel indíthatnak postai küldeményeket (5 és 40 ezer között).

A darabszámok a postai feldolgozási kapacitáshoz igazodnak, de a pénztárak közül több azzal szembesül, hogy a limitek betartása mellett a jogszabályban foglalt nyolc munkanapos határidőn belül nem tudják teljeskörűen elindítani a postai kifizetéseket. Már csak azért sem, mert több társaság egyetlen menetben akarja indítani a tagi utalásokat.

Több kasszánál is úgy látják, a tagdíj-kiegészítések mellett a várttól elmaradó kifizetések miatt is sok lehet a panasz.

 

Címkék: