A támogatások kuszasága miatt maradnak le a biztosítók

Pénzcentrum2011. május 20. 10:02

Tisztább és a szabad verseny elvének jobban megfelelő környezetet teremtene, ha egységesítenék a szabályozási rendszerét az öngondoskodási termékeknek. Ugyanazon mércével kellene mérni a különböző megtakarítási formákat, ezzel szabadabbá lehetne tenni a választást a fogyasztók számára - írja Napi Gazdaság.

Az öngondoskodásra és nyugdíjcélú megtakarításokra szánt befektetések egységes szabályozási környezetére van szükség Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágvezetője szerint. Kuruc Péter, K&H Biztosító életbiztosítás üzletágának vezetője az azonos adókörnyezet mellett megfontolandónak tartja a megtakarítási időtávval párhuzamosan történő állami támogatás növekedését is.

Ma vannak olyan megtakarítások, ahol már 3-5 év után adókedvezmény jár, ezzel nagy hátrányba kerülnek a biztosítótársaságok az öngondoskodó ügyfelekért vívott harc során. Ugyanakkor az eltérő lehetőségek a valóban hosszú távú megtakarításokat is gátolják éli Kovács Zsolt, az ING vezérigazgatója. A szakértők egyet értenek abban, hogy a támogatások szükségesek , de azt minden termék esetében azonos mértékben kellene nyújtani.

Címkék: