Az élő legenda is bukhatja nyugdíját

Pénzcentrum2011. május 17. 15:15

Farkas Bertalan nyugdíját is elvehetik, vagy csökkenthetik, ha a parlament még augusztus előtt elfogadja a kedvezményes nyugdíjak utólagos megvonásáról szóló törvényjavaslatot.

Az első -és mindeddig egyetlen- magyar űrhajós 1949. augusztus 2-án született. Társa, Magyari Béla - ő végül nem lett kiválasztva az űrutazásra, de érdemei vitathatatlanok - 1949. augusztus 8-án. Mindketten katonák voltak, és a születési életkorul alapján nekik 62 év az öregségi nyugdíjkorhatár, amit idén augusztusban töltenek be.

Kiderült: ennyi a nyugdíja Verebes Istvánnak - KATTINTS!

Szakmai blogok szerint ha az Országgyűlés még ezelőtt elfogadja a javaslatot és hatályba is lép, akkor tőlük egy időre elveszik a nyugdíjat.


 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mint arról beszámoltunk, Lázár János és Balsai István fideszes képviselő törvényjavaslatot nyújtott be múlt pénteken a hatályos Alkotmány módosítására. A javaslat lehetővé tenné, hogy az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátást törvény csökkentse, szociális ellátássá alakítsa, munkavégzésre való képesség esetén pedig megszüntesse.

Forrás: Független Hírügynökség/Pénzcentrum.hu

Címkék: