6500 betétes vár a pénzére: bedőlt a takarékpénztár

Pénzcentrum2011. január 4. 13:32

A PSZÁF visszavonta a Jógazda engedélyeit A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közzétette a "Jógazda" Szövetkezeti Takarékpénztár engedélyének visszavonásáról és felszámolásának kezdeményezéséről szóló tájékoztatóját.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete visszavonta a "Jógazda" Szövetkezeti Takarékpénztár pénzügyi szolgáltatás és kiegészítő befektetési szolgáltatás végzésére jogosító engedélyeit, egyidejűleg kezdeményezte az intézmény felszámolását és a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. felszámolóként történő kijelölését.

Az intézkedések oka, hogy a Takarékpénztár súlyosan megsértette a hitelintézetek tőkemegfeleléséről szóló rendelkezéseket és tőkehelyzete nem teszi lehetővé a jövőbeni biztonságos, jogszabályoknak megfelelő működését.

 


A Takarékpénztár betéteseinek érdeke, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) közreműködésével mielőbb megkezdődhessen a betétesek kártalanítása. A törvény alapján az OBA a Felügyelet engedély-visszavonó határozatát követő 20 munkanapon belül köteles lebonyolítani a betétesek kártalanítását szolgáló kifizetéseket. Az OBA a törvényi előírásoknak megfelelően minden jogos betéti követelésre kifizetést teljesít majd.


Korábban: Azonnal megtiltotta a hitelezést a PSZÁF a takarékpénztárnál

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Takarékpénztár mintegy 6500 betétessel és 9,8 milliárd forintnyi betétállománnyal rendelkezik, mérlegfőösszeg szerinti piaci részesedése a hitelintézeti szektorban tízezredekben mérhető. 

OTSZ: az integrációs tagok között nincs felszámolás

A szövetségi tagokat saját intézményvédelmi alap védi, így értelmezhetetlen a felszámolás fogalma.

Címkék: