Fúzió: háromszorosára nő az FHB-fiókok száma

Világgazdaság2010. november 25. 09:42

Mint arról már korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt 2010. szeptember 30-ával lezárult az Allianz Hungária Biztosító Zrt. (Allianz) és az FHB Jelzálogbank Nyrt. (FHB) megállapodása az Allianz Bank FHB-nak történő eladásáról. Az Allianz felvásárlásával így az FHB értékesítési egységeinek hálózata a korábbi bő háromszorosára nőtt - írja a Világgazdaság.

Az FHB fiókjainak száma a fúzió révén a korábbi bő háromszorosára, hetvenre nőtt, valamint több mint 125 ezer taggal tudta bővíteni ügyfelei számát. Az FHB a tranzakció révén megörökölte az Allianz 48,2 milliárd forintra rúgó kihelyezett hitelállományát így a stratégiai együttműködés keretében az FHB teljes hitelállománya 674,2 milliárd forintra növekedett.

Piaci pozícióit nem érinti nagymértékben az egyesülés, mivel eszközállománya alapján minden bizonnyal továbbra is csak a kilencedik legnagyobb szereplő marad.


A termékkínálat egységesítése már folyik, az Allianz és az FHB ügyfelei azonban a tervek szerint csak a jövő év közepétől kaphatnak teljes körű kiszolgálást az egységessé váló országos hálózat minden pontján.

 

Címkék: