Az OTP, az Erste és Emeséék a panaszlista élén

Pénzcentrum2010. október 7. 09:02

Csaknem 3000 fogyasztói panasz érkezett az idei második negyedévben a pénzügyi intézetekre.  Ezeknek több mint 60 százaléka pénzpiaci szereplőkre további 30 százalék pedig a biztosítókra vonatkozott - írja a Világgazdaság.

A bankokra 1300-nál is több reklamációt nyújtottak be, míg a pénzügyi vállalkozások folyamatait 350-en kifogásolták. A főbb problémás területek a forintalapú jelzálogkölcsönök és a folyószámlahitelek voltak. A lakosság sérelmezte az ügyviteli hibákat, az elszámolást, a megbízások teljesítését és a tájékoztatás minőségét is. Ezen felül többek nem értettek egyet a hitelek törlesztőrészleteinek nagyságával, továbbá a felrótt jutalékok, díjak és költségek mértékével sem. Az egyoldalú szerződésmódosítás is sláger téma volt.

 

 

A panaszlista élén az OTP áll 262 bejelentéssel, őt követi az Erste Bank és a Budapest Bank.  Azonban, ha az arányokat vesszük alapul, az első két bank piaci súly jóval nagyobb, mint amennyi panasz érkezett rájuk. A Credigen Bank működését például 68-an sérelmezték, holott csak 0,1%-os a piaci részaránya. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A biztosítókra 912 reklamáció futott be, aminek fele gépjármű-felelősségbiztosítással függ össze, a másik része pedig lakásbiztosításokhoz kapcsolódik. Itt is a nagyobb vállalatok vezetik a listát. Az Allianz áll az élen, majd a Groupama Garancia és a Generali-Providencia következik. De az arányokra itt is figyelni kell, hiszen az Allianzra nagyságához képest jóval kevesebb bejelentés érkezik, mint a Groupamara, Köbere vagy a Genertelre.


 

Címkék:
biztosítás, befektetés,