A világ legősibb bankjának fiókjaiért fut versenyt a CIB anyabankja

Portfolio2009. október 15. 16:43

Tárgyalásokat folytat a Barclays az egyik legnagyobb olasz bankkal, a Banca Monte dei Paschi di Sienával (BMPS) 135 itáliai fiók megvásárlásról. Úgy fest, a Barclays kiemelt terjeszkedési terepének tekinti a mediterrán térséget, hisz megvásárolja a Citigroup portugáliai hitelkártya üzletágát is. A BMPS fiókjaira viszont a CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo is szemet vetett.

2009.09.25 13:33
Építgeti le magát Európában a Citigroup

Az Il Sole című olasz lap úgy tudja, a világ legősibb, máig fennálló bankjának tekinthető BMPS fiókjaiért az Intesa Sanpaolo mellett a Barclays is bejelentkezett, és fiókonként 3.67 millió fontot ígért a banknak, többet, mint pár hónappal ezelőtt, amikor 2.75 millió font szerepelt az ajánlatban. Nehéz dolga lesz a brit banknak, a BMPS ugyanis ragaszkodik a 4.5 millió fonthoz fiókonként.

A Dow Jones bennfentes forrásokból úgy értesült, a Barclays szilárdan bízik benne, hogy Olaszországban sikeres lehet, ugyanis nagyon fontos piacként tekint az országra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A BMPS 2007-ben vásárolta meg versenytársát, az Antonvenetát, és versenyjogi követelmények miatt kellett úgy döntenie, hogy megválik 150 fiókjától. Ebből 15-öt már teljesített, amikor a Banco Popolarénak eladta őket a mostani ajánlatnál több, 4.49 millió fontnak megfelelő euróért.

Címkék: