Mikor hozzák a következő nyugdíjat? 3 millió felett az ellátások száma

Pénzcentrum2009. október 2. 04:30

Szeptemberben 3 026 591 tételt folyósítottak Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) legfrissebb adatai szerint szeptember hónapban összesen 3 026 591 tételt folyósítottak, melyből 1 693 689 darab (55,96 %) postai úton, míg 1 332 902 tétel (44,04 %) bankszámlára történő utalással jutott el a jogosultakhoz.

Az elmúlt két hónapban 3 812-vel csökkent a kiutalt tételek száma, ebből a postai úton eljuttatott ellátások száma 11 767-tel csökkent, míg a folyószámlára történő átutalások száma 7 955 tétellel emelkedett. Az ONYF képviseletében elmondták, hogy a csökkenés átmenetinek tekinthető.


Aki eddig postai úton vette át a nyugdíját, de a gyorsabb és kényelmesebb átutalásra szeretne váltani, annak nyitni kell egy folyószámlát valamelyik bankfiókban, a frissen kapott számlaszámot pedig az arra rendszeresített nyomtatványon el kell juttatni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak. A bank kiválasztásában segíthet a Pénzcentrum nyugdíjas számlacsomagokról készített körképe:

Hogy bánnak a bankok a nyugdíjasokkal? A válasz megérkezett

A nyugdíjigények benyújtásakor a kérelmezőknek meg kell jelölniük, hogy postai úton, vagy banki átutalással kérik az ellátás folyósítását, de a postai kézbesítést választók utólag is kérelmezhetik bankszámlára történő átutalást. Az N 08-as nyomtatvány letölthető az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapjáról, de átvehető az ügyfélszolgálati irodákban is. Fontos tudnivaló, hogy a levélküldemények kézbesíthetősége érdekében a lakcímváltozást akkor is be kell jelenteni a nyugdíjfolyósítónak, ha az ellátás folyósítása valamely pénzintézethez történik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Korábban: Friss nyugdíjszámok! Ki mennyit kapott szeptemberben?

Az ellátásokra újonnan jogosulttá vált ügyfelek közül egyre nagyobb számban rendelkeznek folyószámlával, de az idősebbek körében a mai napig a postai úton történő kifizetés a népszerűbb. Az ellátás bankszámlára történő átutalására csak akkor van mód, ha a kérelmező a számlaszám felett mint tulajdonos vagy társtulajdonos rendelkezik. Ellenkező esetben az ellátás kizárólag a belföldi postai címre kerülhet kifizetésre.

A nyugdíjak utalási rendje: decemberben meglepetés!

Címkék: