Nem bünteti meg a PSZÁF az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárat

Pénzcentrum2009. október 1. 12:32

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2009. szeptember 25-i határozatában hiánypótlásra, illetve a központi és pénztári nyilvántartás közötti eltérések megszüntetésére vonatkozó kötelezettségeket írt elő az AXA Önkéntes és Magánynyugdíjpénztár számára, de nem sújtotta pénzbírsággal a társaságot, ahogyan az a napokban, néhány sajtótermékben tévesen megjelent.

A PSZÁF az AXA Önkéntes és Magánynyugdíjpénztárnál folytatott tavaly augusztusi témavizsgálat nyomán, 16 másik piaci szereplő mellett az AXA-t is kötelezte, hogy a Pénztárak Központi Nyilvántartásába (PKN) való adatok megküldése kapcsán észlelt hiányosságokat szűntesse meg, a PKN Adatszolgáltatási Szabályzatát a jogszabályi előírásoknak megfelelően készítse el, és a Felügyeletnek küldje meg.

A PSZÁF büntetést és pénzbírságot azonban nem rótt ki az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárra. A fent említett, hiánypótlásra illetve adategyeztetésre vonatkozó kötelezettségeket az AXA elfogadta, és vállalja, hogy a határozatban foglalt határidőig ezeknek eleget tesz.

Címkék: