Kik hisznek még a bankoknak? A fiatalokat könnyebb bepalizni?

Pénzcentrum2009. július 1. 12:02

Egy friss tengerentúli felmérés szerint az amerikaiak 58 %-a egyáltalán nem tekinti szavahihetőnek a pénzügyi intézményeknél és biztosítótársaságoknál dolgozó szakembereket.

Mindössze minden negyedik ügyfél válaszolta azt, hogy feltétel nélkül megbízik a banki tanácsadójában, míg csupán a 13-14 %-uk vallotta ugyanezt a könyvelőjéről, valamint a pénzügyi tervezőjéről és a biztosítási tanácsadójáról.

A május közepén végzett felmérés megállapította, hogy mindössze minden tizennegyedik válaszadó hisz a befektetési társaságok képviselőinek, minden tizenhetedik a jelzáloghitel-intézeteknek és már csak 25-ből egy ügyfél bízik a tőzsdében és a hitelkártya társaságokban.

A 33-44 év közötti korosztály kétharmada, a 45-63 év közöttieknek pedig a 61 %-a nem tekinti szavahihetőnek a pénzügyi szolgáltató cégeket, ugyanakkor a 18-32 év közöttiek és a 64 év felettiek 52-53 %-a vélekedik hasonlóképpen.

A 18-32 év közötti válaszadók közül minden harmadik, a 33-44 év közötti korosztály képviselői közül csupán minden hatodik tekinti megbízható intézménynek a bankokat.

Címkék: