Nem csak üdítőt, aranyat is vehetsz automatából!

Pénzcentrum2009. június 17. 16:02

Az üdítőital automatákhoz hasonló, arany-automaták jelennek meg hamarosan Németország repterein és vasútállomásain - jelentette be kedden az ötletgazda alapkezelő társaság.

A TG-Gold-Super-Markt cég, felismerve a piaci rést, úgy döntött, hogy először Németországban, majd még idén Svájcban és Ausztriában is 500 darab, aranyat árusító automatát állít fel a forgalmasabb reptereken és vasútállomásokon.

Május 19-én, teszt jelleggel egy napra már kiállítottak egy arany ATM-et a frankfurti repülőtéren, aminek a cég szerint kedvező volt a fogadtatása. A tervek szerint eleinte csak egy grammos érméket, illetve tömböket lehet majd vásárolni, az aktuális spot árfolyamhoz képest mintegy 30 százalékos felárral.

A cég vezetője, Thomas Geissler bízik a vállalkozás sikerében, már csak azért is, mert 2009 első negyedévében a németek négyszer annyi aranyat vásároltak, mint az előző év hasonló időszakában.

Hasonló automaták már egy ideje az USA-ban is működnek, amikből a nemesfémen kívül egyéb luxuscikkeket, akár estélyi ruhákat is be lehet szerezni.

Címkék: