Ki szurkol le 328 ezret egy csokitojásért?

Pénzcentrum2009. április 7. 15:30

Ezer fontot, vagyis több mint 328 ezer forintot kérnek Nagy-Britanniában azért a húsvéti csokitojásért, amely az édességen kívül egy troy uncia aranyat is magában rejt. A tojást piacra dobó bevásárlóközpont szerint a termék befektetésnek sem utolsó!

London egyik legnagyobb és legimpozánsabb bevásárlóközpontja, a Selfridges reménykedik benne, hogy a válság ellenére akad olyan vásárló, aki meglátja a tojásban rejlő befektetési lehetőséget. Az optimizmusukat arra alapozzák, hogy az arany ára ma közel 75 százalékkal haladja meg a 2005-ös értékét, és szakértők szerint a gazdasági dekonjunktúra alatt további áremelkedés várható.

A svájci UBS befektetési bank szerint például idén akár meg is duplázódhat a 2007-ben mért kereslet a nemesfém iránt, ami nyilvánvalóan árfelhajtó hatású lesz.

A Selfridges igazgatója, Ewan Venters kifejezetten azt tanácsolja, hogy idén húsvétkor részvények helyett inkább aranytojásba fektessünk, hiszen amellett, hogy rendkívül ízletes, a megmaradt arany sem kevésbé értékes.

Címkék: