OTP-akció: 50 %-ot elengednek a számlanyitási díjból!

Pénzcentrum2009. március 30. 09:30

Az OTP Lakástakarék lakossági ügyfelei 2009. május 17-ig 50 %-os számlanyitási díjkedvezménnyel (0,5 %-os számlanyitási díjjal) köthetnek lakás-előtakarékossági szerződést. A kedvezményt a legalább havi 10 ezer forint betételhelyezést vállaló ügyfelek vehetik igénybe.

A magánszemélyek betétbefizetéseire az állam 30 %-os (legfeljebb évi 72 ezer forintos) állami támogatást nyújt, amelynek mértéke 8 éves megtakarítási időszak esetén is mindvégig törvényileg biztosított (EBKM állami támogatással: 7,55 % - 14,39 %). Az állami támogatás jövedelemtől független és közvetlenül a megtakarítási számlán kerül jóváírásra.

A betét amellett, hogy kamatadó-mentes, 50 hónapos megtakarítási idő és havi 20 ezer forintos betételhelyezés esetén évi 14,39%-os garantált hozamot kínál. A megtakarítási időszakot követően a már szerződéskötéskor rögzített mértékű, kedvező kamatozású (THM: 5,67%-7,50%), forint alapú lakáskölcsön is igénybe vehető.

A vásárláson és az építésen túl lakáscélú felhasználásnak minősül még a felújítás, az átalakítás, a bővítés és a lakáscsere is. A szerződésben lehetőség van kedvezményezett megjelölésére, így a szerződő valamely családtagja részére is takarékoskodat. Egy család több szerződést is köthet, így az igénybe vehető állami támogatás megtöbbszörözhető.

Többféle módozat és különböző összegű havi befizetés is választható, a majd igénybe vehető lakáskölcsön törlesztőrészlete a futamidő alatt változatlan marad. 8 éves megtakarítási idő esetén a befizetett összeg kamatokkal és állami támogatással növelten lakáscél igazolása nélkül is szabadon felhasználható. A megtakarításra kiterjed az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelme.

Címkék: