A volt tőzsdeelnök lesz az UniCredit régiós értékpapír-vezetője

Pénzcentrum2009. március 17. 12:45

Szalay−Berzeviczy Attilát bízta meg 2009. március 1−jei hatállyal az UniCredit Group a legnagyobb nemzetközi intézményi befektetőket kiszolgáló közép−kelet európai értékpapírpiaci üzletágának a vezetésével.

Szalay-Berzeviczy Attilát, az UniCredit Bank Hungary Zrt. értékpapír letétkezelési területének ügyvezető igazgatóját bízta meg 2009. március 1-jei hatállyal az UniCredit Group a legnagyobb nemzetközi intézményi befektetőket kiszolgáló közép-kelet európai értékpapírpiaci üzletágának a vezetésével.

A bankcsoport hazai és nemzetközi nyugdíjpénztári, biztosítói, vagyonkezelői, valamint kereskedelmi és befektetési banki ügyfeleit 14 országban kiszolgáló terület jelenleg összesen 150 milliárd eurónyi részvényt és állampapírt kezel, és már évek óta a régió legnagyobb befektetési szolgáltatója. Az összesen 239 munkatársat foglalkoztató üzletágat új vezetője a pénzintézet budapesti központjából fogja irányítani.

Szalay-Berzeviczy Attila pénzügyi diplomát szerzett, majd speciális M.Sc. fokozatot nemzetközi közgazdaságtanból a Budapesti Közgazdasági Egyetemen. 1990-ben a Budapest Bank Foreign Operations ágazatában kezdte karrierjét, melyet 1999-től a magyarországi Bank Austria Nemzetközi Piacok divíziójában folytatott. 2004 és 2008 között betöltötte a BÉT elnöki tisztét is, valamint elnökségi tagja volt a Federation of European Securities Exchanges szervezetnek. 2008-ban a Köztársasági érdemrend lovagi fokozata kitüntetést vehette át Gyurcsány Ferenc kormányfőtől és Sólyom László köztársasági elnöktől.

Címkék: