Celebbuksza: Tilla és az értelmes hülyék gyülekezete

Pénzcentrum2009. március 5. 05:40

Till Attila nem veszi félvállról a pénzügyeket, csak épp nem ért annyira hozzá, hogy komolyan is foglalkozzon vele. Azért a válság hatásait ő is érzi a bőrén, még ha tőkepiaci befektetései nincsenek is.

Till Attila gondos családapa és gondoskodik a jövőjéről, de pénzügyi gurunak azért semmiképp sem tekinthető. "Van életbiztosításom és önkéntes magánnyugdíjpénztári tag is vagyok, de a pénzt nem fektetjük be sehová" - mondta el érdeklődésünkre a nős sztár, akinek novemberben született meg harmadik gyermeke.

"Látjuk, mi zajlik a világban és rettegünk" - vallotta be, ami azzal együtt, hogy állítása szerint hitele is van, minden bizonnyal azt jelenti, hogy ő is belefutott a devizahitelesek életét megkeserítő törlesztőrészlet-emelkedésbe. Erről azonban nem árult el többet.

Mint mondta, a feleségével együtt az értelmes hülyék gyülekezetét alkotják: bár érdekli őket, mi zajlik a gazdaságban, de nincs érzékük hozzá és a munka, valamint a gyermeknevelés leköti őket annyira, hogy nem is tartják fontosnak elsajátítani a befektetések tudományát. "Az én munkámnak az elismertség a mérőfoka és mellesleg a pénz, míg egy bankár munkáját egyértelműen a haszon határozza meg" - indokolta, miért is nem foglalkozik mélyebben a pénzügyek világával. Annyit azért azonban még elárult, ha már befektetésről van szó, mondhatjuk, hogy a vagyona ingatlanban áll.

Vélemény:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az önkritika az első lépés a mindennapi pénzügyek helyes kezelésében, és Tilla készséggel elismeri, hogy nem ért a befektetésekhez, ezért óvatosan is közelít ezekhez a kérdésekhez. Megbecsülendő hozzáállás, főként mivel az egységnyi területre eső pénzügyi tanácsadók terén hazánk toronymagasan világverő, a pénzügyekben tehát látszólag még a focinál is többen jártasak ma Magyarországon.

Külön kiemelendő egyébként a showman önkéntes nyugdíjpénztári befektetése (ami feltehetően tőkepiaci, azaz részvénybefektetéseket is magába foglal - nagyon helyesen), hiszen ez az az eszköz, amelynek segítségével az is gondoskodhat jövőbeli anyagi jóllétéről, aki Tillához hasonlóan nem tud vagy nem akar elmélyedni a befektetések művészetében.

Címkék: