Budapest Abszolút Hozam Alap: a bankbetéteket is felúlmúlja

Pénzcentrum2009. február 24. 14:30

A bankbetéteket felülmúló hozamlehetőséget kínál privátbanki szolgáltatásait igénybe vevő Money+ ügyfelei részére a Budapest Alapkezelő új befektetési terméke, a Budapest Abszolút Hozam Alap. Az új befektetési politikát képviselő termék elsődleges célja a fix kamatozású befektetések hozamát középtávon meghaladó, stabil teljesítmény biztosítása.

"Legújabb termékünk, a Budapest Abszolút Hozam Alap új befektetési politikát képvisel: a megváltozott gazdasági körülmények eredményeként nem a piac felülmúlása az elsődleges cél, hanem a fix kamatozású befektetések (állampapírok, bankbetétek) hozamának meghaladása közép-, azaz 1-3 éves időtávon." - mondta Konkoly Miklós, a Budapest Bank privátbanki szolgáltatásának vezetője.

Az alapkezelő szakemberei a Budapest Abszolút Hozam Alapot elsősorban azoknak a kockázatvállaló privátbanki ügyfeleiknek ajánlják, akik a bankbetéteknél, állampapíroknál magasabb megtérülést szeretnének elérni, s nem kívánnak részvényelemzéssel foglalkozni. Megfelelő opciót jelenthet a termék azoknak is, akik már rendelkeznek hosszú távú részvénybefektetésekkel, ugyanakkor néhány éves időtávon nem döntenének pénz- vagy részvénypiac között.

A Budapest Abszolút Hozam Alap - amely a Budapest Vegyes Alap átalakításával jött létre 2009. február 19-én - úgynevezett "abszolút hozam" alap, azaz a befektetők vagyona a piaci tendenciáktól függően kerülhet bankbetétbe, diszkont kincstárjegyekbe, de részvényekbe és határidős termékekbe is, ezzel biztosítva részesedésüket a kockázatmentes hozamot meghaladó teljesítményből. A kockázatvállaló befektetőknek ajánlott alap határidős termékeken keresztül úgynevezett rövid (short) pozíciókat is felvehet, amelyekkel - a legtöbb befektetési alappal ellentétben - a részvényárfolyamok csökkenésekor is pozitív hozamot biztosít.

A termék mögött meghúzódó befektetési politika gyakorlati működése egy - a befektetési döntéseket támogató - modellen alapszik, amely három változót vesz figyelembe: a tőkepiacok értékeltségét, a kockázatvállalási hajlandóságot és különböző piaci tendenciákat, trendeket. Ezek alapján előrejelzésekkel támogatja a befektetési döntéseket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Alap határozatlan futamidejű, de minimálisan 5 éves befektetési időtávra ajánlott. A felhalmozott osztalékokat és kamatokat az Alap automatikusan újra befekteti, így befektetőinek nem kell az osztalékfizetési napokkal és a lejáratokkal törődniük.

Címkék:
diszkont kincstárjegy, részvényárfolyamok,