A MasterCard szponzorálja a 2011-es vb-t: a magyarok is versenyben a kvalifikációért!

Pénzcentrum2009. február 20. 12:45

A MasterCard Worldwide és a Nemzetközi Rögbi Szövetség (IRB) bejelentette, hogy a kártyatársaság lesz a 2011-es IRB Rögbi Világbajnokság hivatalos szponzora és fizetési rendszere.

A Rögbi Világbajnokság jelentős sportesemény, melyet 2007-ben a világ több mint 200 országában sugároztak, a tornát így csaknem 4,3 milliárd néző kísérhette figyelemmel. A 2011-es Rögbi Világbajnokságon, mely Új-Zélandon kerül megrendezésre, 20 ország válogatottja méri össze erejét összesen 48 mérkőzésen. A döntőt és az elődöntőket a nagy rögbi hagyományokkal rendelkező aucklandi Eden Park stadionban játsszák majd 2011. október 22-23-án.

"A szponzoráció fontos alkotóeleme a MasterCard globális marketing tevékenységének. Büszkék vagyunk arra, hogy a 2011-es Rögbi Világbajnoksággal újabb világszínvonalú esemény került fel társaságunk támogatási palettájára"- mondta Paul Meulendijk, a MasterCard Europe szponzorációért felelős vezetője. "A rögbi - mint eredendően európai gyökerű sport - nagyon népszerű a kontinensen és elkötelezett, hűséges rajongótábora van. Külön öröm, hogy ilyen sok európai csapat van továbbra is versenyben ahhoz, hogy kijusson az új-zélandi világbajnokságra."

A Magyar Rögbi Válogatott is továbbjuthat a világbajnoki selejtezők első köréből, ha a világranglista 90. helyén jegyzett Ausztriát legyőzi a 2009. április 18-án, Esztergomban megrendezésre kerülő mérkőzésen (a magyar válogatottat a világranglista 64. helyén jegyzik). Eddig két győzelem (Szlovénia és Dánia ellen) és egy vereség a csapat mérlege.

Bár Magyarország nem tradicionális rögbi-nemzet, a sportág példanélküli fejlődést mutatott az elmúlt 10-15 évben: élénk a klubélet, folyamatos az utánpótlás-nevelés. A Nemzeti Bajnokságban jelenleg tizennégy csapat vesz részt.

Címkék:
utánpótlás nevelés,