Bocsánatot kért a bankmogul az irreális prémiumok miatt

Pénzcentrum2009. február 10. 11:00

Át kell alakítani a jutalmazások rendszerét -véli az egyik legnagyobb angol bank, a Barclays vezetője. John Varley szerint a bankárok átérzik a helyzet súlyát, ezért bocsánatot kell kérniük az irreálisan magas prémiumokért.

"Teljesen megértjük a mai idők szellemiségét, és tudjuk, hogy oda kell figyelnünk részvényeseink és ügyfeleink véleményére"- mondta John Varley, Nagy-Britannia egyik legnagyobb bankja, a Barclays elnöke.

Ezért -amint mondta- a pénzintézet vezetősége felülvizsgálja a fizetések és jutalmazások rendszerét.

Nagy-Britanniában néhány napja robbant ki a legújabb pénzügyi botrány, mivel sajtóhírek szerint akár 1300 milliárd forintnyi extra juttatást is fizethetnek munkatársaiknak azok a bankok, amelyeket az adófizetők pénze mentett meg az összeomlástól.

Varley elismerte, hogy bankvezetőként minden kétséget kizárólag bocsánatot kell kérnie a kialakult helyzetért, hiszen szerinte a pénzintézeteknek igenis óriási szerepe van a gazdasági világválság kialakulásában. Ugyanakkor úgy véli, fontos különbséget tenni a kormányzat által megsegített, és az állami beavatkozás nélkül is megfelelően működő bankok között. A Barclays - szerinte- ez utóbbiba tartozik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A brit kormány a napokban jelentette be, hogy új jogszabályokat tervez bevezetni annak érdekében, hogy megállítsa az irreális banki prémiumokat, amiket az állami tulajdonú, vagy az állam által megsegített bankok dolgozói kapnak

Címkék: