Elvesztél a banki ajánlatokban? Már kitalálták a megoldást!

Pénzcentrum2009. február 6. 11:00

A megtakarításaink elhelyezésének talán legegyszerűbb formája a betétlekötés, azonban ember legyen a talpán, aki megtalálja a tucatnyi bank ajánlatai közül a számára legkedvezőbbet, hiszen a lekötési időtől kezdve, a kamaton át, a forrásbevonás mikéntjéig számos tényezőt figyelembe kell venni. Egy brit honlap segítségével azonban már online licitálhatnak a bankok pénzünkre.

Az új "készpénz-aukciós" oldal, a MaxBips.com tulajdonképpen rendkívül egyszerűen működik: az ügyfelek megadnak néhány paramétert - mennyi pénzt szeretnének lekötni, és milyen futamidőre - majd ezeket az adatokat elküldi a szerződött bankok treasury osztályaira, ahol egyéni ajánlatot adnak rá, és az ügyfélnek 30 perc áll rendelkezésre, hogy a számára megfelelőt kiválassza ezek közül.

Előfordulhat, hogy olyan konstrukciót kínálnak neki, amivel a banki kondíciós listákban nem találkozna, és még kedvezőbb kamatot is talál, de az is előfordulhat, hogy utánajárással ennél jobbat is kifoghatna.

A lényeg abban áll, hogy nem kell több tucat bankot felhívnia, felkeresnie, a net előtt ülve kamatkondíciókat bogarásznia, hanem csak kiválasztania a számára megfelelőt a felajánlottak közül. És mint tudjuk, a bankok most bizony küzdenek a pénzünkért, egy ilyen oldal pedig csak fokozza a versenyt a pénzintézetek között.

Természetesen az oldal nem az aprópénzüket elhelyezni kívánók számára jött létre, hiszen bizonyos összeg alatt nem érné meg a bankoknak sem ajánlatot tenni, így a lekötés alsó korlátja 30 ezer fontban, vagyis közel 10 millió forintban lett meghatározva.

Címkék: