Zsebre vághatják Obamát az amerikaiak!

Pénzcentrum2009. január 19. 14:00

Washington tömegközlekedési vállalata kétszázezer darab Barack Obama képmásával ellátott utazási kártyát bocsát ki a 44. amerikai elnök beiktatási ünnepségének emlékére. A BKV-gyűjtőjegy tengerentúli elektronikus megfelelője iránt óriási az érdeklődés, a kártya korlátozott számban még elérhető.

A hivatalba lépési ceremónia emlékére kibocsátott kártya két formában érhető el, a 10 dolláros "Obama SmarTrip" a gyűjtők kedvence lehet, a 20 dolláros plasztik vásárlói a vételár felét leutazhatják. Az első színes bőrű amerikai elnök tiszteletére kibocsátott kártya feltölthető és a tömegközlekedésben a normál kártyákhoz hasonlóan használható.

A Home Depot - egy 1500 egységből álló észak-amerikai lakásfelszereléseket árusító üzletlánc - eközben kibocsátotta a "Dr. Martin Luther King, Jr. Dream" vásárlói kártyát, mely az áruházakban és az interneten keresztül egyaránt igényelhető.

Az "Álomkártyával" fizető vásárlók a számla végösszegének 5 %-ával járulnak hozzá a tragikusan elhunyt King emlékének és az azóta is működő, az emberi jogokért harcoló alapítványának otthont adó központ felépítéséhez.

Címkék: