Nem lesz egyszerű az orvosbéremelés: ezt kifogásolja most a kamara

hvg.hu2020. október 6. 09:01

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem fogadja el az új, orvosbér-emeléses törvénytervezet bértáblával kapcsolatos részét - írja a hvg.hu.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem fogadja el a törvénytervezet bértáblával kapcsolatos részét - derül ki abból a levélből, amelyet a kamara küldött Kásler Miklós, emberi erőforrások miniszterének. A MOK kifogásolja többek között, hogy

 

  • a törvény nem terjed ki azokra, akik vállalkozóként működnek;
  • valamint az alapítványoknál, kht.-knál és magánszolgáltatóknál dolgozó alkalmazottakra. 

 

A lap azt írja, a MOK azzal egyetért, hogy az alapellátásban dolgozókat nem kell kötelezően e törvény hatálya alá vonni, "de számukra - nem e törvényben, de elfogadásával párhuzamosan - sürgetően szükséges a hasonló jövedelem biztosításának ígéretét adni".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ahogy kamara elfogadja azt is, hogy valamilyen formában szükséges korlátozni a másodállás vállalását, de a szervezet szerint ennek feltételeit kormányrendeletben kell rögzíteni, hogy a döntés ne az elbíráló egyedi megítélésén alapuljon.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, béremelés, orvosok, mok,