Hónapok óta várnak kártérítésre a Nemzetiben megsérült színészek: milliós összeg a tét

Pénzcentrum2024. március 11. 08:44

Még mindig nem kaptak kártérítést a Nemzeti Színház tavaly ősszel megsérült színészei. Szász Júlia azóta is mankóval jár, Horváth Lajos Ottó pedig a keze miatt jár rehabilitációra, felépülésük hónapokat vesz még igénybe. A művészek jogi képviselői és a Nemzeti Színház jogászai azon dolgoznak, hogy minél előbb megkaphassák a munkabaleset miatti kártérítést a biztosítótól.

A novemberi baleset óta egy fillér kártérítést sem kapott a Nemzeti Színház két megsérült színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó - írja a Blikk, amely emlékeztet, hogy a két művész több métert zuhant a Rómeó és Júlia előadás alatt a díszletben. Az eset rendőrségi és a biztosító általi vizsgálata még mindig folyik, a jó eséllyel milliós nagyságrendű kártérítés viszont jól jönne a színészelneknek, hiszen a baleset óta nem tudnak dolgozni. Szász Júlia azóta is mankóval jár, Horváth Lajos Ottó pedig a keze miatt hetente háromszor rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt, a felépülésük még hónapokig is eltarthat.

A lap úgy tudja a két színész jogi képviselője és a Nemzeti Színház jogászai közösen próbálják elérni azt, hogy minél előbb megkaphassák az őket illető kártérítést. Dr. Borbély Zoltán, Horváth Lajos Ottó ügyvédje arról beszélt, hogy az eset egyértelműen üzemi baleset volt, ami egy színházban is előfordulhat, a munkabalesetnél objektív a felelősség.

Mi nem tekintünk ellenségként, de még ellenfélként sem a munkáltatóra, hisszük, hogy korrekt, jogszerű, emberséges egyezség születik majd. Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is

- fogalmazott, majd hozzátette, békében és egyetértésben zajlik a közös munka, folyamatos kapcsolatban vannak a Nemzeti Színház jogászával, aki együttműködő, akárcsak a többi színházi dolgozó.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

Címkék:
hrcentrum, biztosítás, baleset, biztosító, balesetbiztosítás, munkahelyi baleset, kezelés, kártérítés, színház, nemzeti színház,