Mindent megtesznek az orsztrákok, hogy megszerezzék a magyar munkaerőt

Telex2024. február 12. 08:33

Habár rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, közülük csak keveseknek van meg az osztrák szabályoknak megfelelő továbbképzése, targoncaengedélye. Éppen ezért most magyar nyelven indul tanfolyam - írja a Telex. Erre azért van szükség, mert a munkavállalóik háromnegyede magyar.

Gabriele Jüly, az Osztrák Hulladékhasznosító Vállalatok Szövetségének (VOEB) elnöke a lapnak arról beszélt, hogy miért indítanak magyar nyelvű továbbképzéseket Ausztriában. Elmondása szerint Alsó-Ausztriában és Burgenlandban ennek megszerzése sok munkavállaló számára akadályt jelent a nyelvi nehézségek miatt, nem beszélnek ugyanis annyira németül, hogy ezt gond nélkül abszolválhassák.

A kétnapos tanfolyamon minden osztrák cég alkalmazottja részt vehet, ezzel szeretnének megoldást kínálni a targoncás munkaerőhiányra. Ez idő alatt a targonca üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb szaktudást sajátíthatják el – a gyakorlati vezetéstől a rakományrögzítésig és a rakományfelvételig.

A tanfolyam VOEB-tagoknak nettó 390 euróba (kb. 150 ezer forint), külsősöknek 520 euróba, azaz kb. 200 ezer forintba kerül plusz 20 százaléka áfa.

Címkék:
magyar, továbbképzés, osztrák, vállalatok,