Itt a bejelentés: óriási béremelést kapnak a Budapesti Közművek dolgozói

Pénzcentrum2024. január 24. 16:44

A munkavállalókat képviselő reprezentatív szakszervezetek elnökei, és a Budapesti Közművek vezetése aláírták a társaság több mint ötezer fős, teljes munkavállalói állományára vonatkozó, 2024. évi megállapodást.

A most aláírt egyezség értelmében a Budapesti Közművek dolgozói átlagosan 13,5 százalék alapbéremelésben részesülnek 2024. január 1-től - olvasható a társaság közleményében. A béremelés kiterjed a Budapesti Közművek valamennyi divíziójára (FKF Hulladékgazdálkodási, FKF Köztisztasági, FŐTÁV Távhőszolgáltatási, FŐKERT Kertészeti, BTI Temetkezési, és FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divíziók), valamint a támogató területek munkavállalóira egyaránt.

A bérmegállapodás előkészítése és részleteinek kimunkálása 13 tárgyalási fordulót vett igénybe, ezek során a Társaságnál működő két reprezentatív szakszervezet, a BKDSZ és a HVDSZ 2000 végig konstruktívan, a munkavállalói érdekek következetes képviselete mentén vett részt.  Az eredményes megállapodás révén Budapest egyik legnagyobb létszámú dolgozói közösségének valamennyi munkavállalója a továbbra is nehéz gazdasági körülmények ellenére versenyképes juttatási csomagban részesül 2024-ben is.

Címkék:
Budapest, közművek, béremelés, főtáv, szakszervezet, fizetésemelés, bérmegállapodás, hulladékkezelés,