Megszólalt a salgótarjáni akkugyár vezetése: nem csak magyarokat, vendégmunkásokat is leépítettek

Pénzcentrum2024. január 18. 09:02

Nem csak magyar dolgozókat, vendégmunkásokat is elküldtek a salgótarjáni akkugyárból - közölte a cég vezetése hozzátéve, aki távozott, az vagy ezt kérte, vagy közös megegyezés született.

A kiléptetett bérelt dolgozók között magyar, vietnámi, kirgiz, ukrán munkatárs egyaránt szerepel - írta közleményében Bumchun Precision Hungary Kft., reagálva azokra a hírekre, melyek szerint kirúgták a vendégmunkásokat betanító magyarokat a salgótarjáni akkugyárból, és a helyükre vietnamiakat vettek fel. Állítólag a lépés mintegy 60 embert érint.

Mint írják, az év végén megemelt létszámmal működtek, ezt "munkaerő-kölcsönző cégek munkatársainak bevonásával" kezelték a szükséges termelési volumen fenntartása érdekében, ez év elején azonban az autóiparban tapasztalható megtorpanás miatt "átmenetileg a decemberben bevont létszám csökkentésére" kényszerültek.

A bérelt munkatársak közül a koreai vezetés a további feladatok végzésére a megbízható, jobban teljesítő munkaerőt tartotta meg

- írta a vállalat, amely szerint csak olyanok távoztak a cégtől, akik azt maguk kérték vagy erről közös megegyezés született. Hozzátették, jelenleg 742-en dolgoznak náluk, döntő többségük Salgótarjánban vagy a környékén élő, magyar munkatárs. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: kivizsgálják a Bumchun Precision Hungary Kft. „esetében kialakult helyzetet”.

Loading...
Címkék:
hrcentrum, gyár, akkumulátor, leépítés, kirúgás, létszámleépítés, vendégmunkás, munkatárs, gyártás, megegyezés, közös megegyezés, vendégmunkások,