Célegyenesben a tárgyalások: egyszeri 100 ezer forintot kaphat rengeteg magyar dolgozó még idén

Pénzcentrum2023. október 5. 15:04

A vállalkozók csípőből nem utasították el, hogy jövőre 15 százalékkal emelkedjen a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum. A magas infláció miatt év végéig egyszeri 100 ezer forintot kapának a minimálbéresek a kiszivárgott információk szerint.

A szakszervezetek és a munkavállalók között körvonalazódó megállapodás értelmében a vártnál magasabb infláció miatt év végéig egyszeri 100 ezer forintot kapának a minimálbéresek, ami a munkaadók feltételei szerint adó- és járulékmentesen lenne kifizethető, például a Szép-kártyán, emellett kilátásban van egy 2 százalékos béremelés is - írja a Világgazdaság.

A lap szerint a vállalkozók csípőből nem utasították el, hogy jövőre 15 százalékkal emelkedjen a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum. Ez lenne a 2027-ig tartó bérfelzárkóztatási program eslő eleme - a szakszervezetek egyesítenék a két minimálbért.

Úgy tudni, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülésére várhatóan október 11-én kerül sor, ugyanakkor csökkent annak az esélye, hogy október végére összejöjjön megállapodás, inkább novemberben születhet megegyezés.

Címkék:
hrcentrum, minimálbér, szép kártya, minimálbér-emelés, béremelés, megállapodás, bértárgyalás, bérminimum, vkf, vállalkozók, szakszervezetek,