Sírásóként kezdett új életet a magyar fizikatanár: elárulta, többet keres-e, mint az iskolában

Pénzcentrum2023. augusztus 14. 10:25

Sírásóként kezdett új életet egy korábbi fizika-matek szakos tanár. A fiatal férfi elmondta, ugyan nem keres sokkal többet, mint az iskolában, de lelkileg sokkal jobban érzi magát.

Fizika-matek szakos tanárból lett sírásó Nagy Dávid, akivel a Válaszonline készített egy hosszú riportot. A 35 éves, pályaelhagyó pedagógus kifejtette, amióta otthagyta az iskolát, kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, és több időt tud a családjára fordítani. A férfi tanári pályafutása első hat évében egy budai katolikus iskolában tanított, majd három évet egykori gimnáziumában, a premontreieknél dolgozott.

Mint elmondta, amikor heti 18 órája volt az embernek, fel lehetett rendesen készülni az órákra, ki lehetett javítani a dolgozatokat, jutott idő a családra is, de az egyre növekvő terhek felőrölték, ami már az iskolában is feltűnt a gyerekeknek. Úgy érezte, váltania kell, felmerült, hogy a hobbiként űzött robotika vagy a programozás területén helyezkedik el, egy zöldséges is nyílt a közelben, ahová a tanári fizetésnél jóval többért kerestek munkatársat, és szembejött egy temetői munkát kínáló hirdetés is - végül utóbbi mellett döntött.

Később, amikor arról kérdezgettek, többet fogok-e keresni sírásóként, mint az iskolában, mondtam, hogy nem sokkal, viszont ennek a foglalkozásnak van egy nagy előnye: nem kell hazavinnem a munkát

 - fogalmazott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Felmérést készít a Pénzcentrum

Habár még bőven tombol a nyári szünet, aki iskolás korú gyereket nevel, az egészen biztosan elkezdett már legalább fejben készülni a következő tanévre. Két nagy kérdése lebeg most a szülők előtt: lesz-e tanár, aki tanítani fogja a gyerekeket, illetve a még továbbra is magas inflációs környezetben vajon mennyivel kell többet fizetni idén a tanszerekért?

Címkék:
hrcentrum, oktatás, tanár, pedagógus, temetés, fiatal, férfi, tanárok, pályaelhagyás,