A kiérkező mentőket is megrázta az áram: súlyos baleset történt a forgalmas hazai vasútállomáson

Pénzcentrum2023. július 9. 11:00

Két szerelőt is megrázott az áram, miközben a leszakadt felsővezetéket javították a komáromi vasútállomáson, két hétig voltak intenzív osztályon. Sőt, még a segítségükre siető mentősök is könnyebb sérüléseket szenvedtek az áramütéstől. Hogy ki felelős a történtekért, azt még vizsgálják.

Már elhagyhatták az intenzív osztályt azok a szerelők, akiket két hete áramütés ért munka közben a komáromi vasútállomáson, épp a leszakadt felsővezetéket javították. Az RTL Híradó szerint még a segítségükre kiérkező mentősöket is megrázta az áram, ők könnyebben sérültek meg. Mindkét szerelő életveszélyes sérüléseket szenvedett. Még vizsgálják, ki és hol hibázott.

A szakszervezet szeretné, ha a MÁV térerő-érzékelő eszközöket szerezne be, hogy a hasonló baleseteket elkerüljék. Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke arról beszélt, a készülék már akkor jelzi, hogy valahol még feszültség alatt van a rendszer, amikor a szerelők megközelítik a leszakadt vezetékeket. Hozzátette, sokkal többet kellene költeni karbantartásokra, mert rossz állapotban van az infrastruktúra.

A vasúttársaság pedig azt közölte, az eszköz alkalmazhatóságát vizsgálják, különös figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére, a megfelelő védőruhák és eszközök biztosítására, főként azok esetében, akik a karbantartásokon, műszaki hibák elhárításán dolgoznak.

Címkék:
hrcentrum, kórház, baleset, vonat, vasút, áram, mentő, szerelő, munkahelyi baleset, villanyszerelő, sérülés, mentősök,