Friss hír az idei minimálbérről: ennek nem fognak örülni a magyar dolgozók

Pénzcentrum2023. június 7. 09:47

Bár az inflációs adatokat figyelve valószínűleg leülnek majd egyeztetni a munkavállalók és a munkaadók képviselői, a szakértő szerint kicsi az esély, hogy valóban legyen évközi növekedés.

Várhatóan még a jövő hónap közepén napirendre kerülhet a minimálbér és a garantált bérminimum évközi emelésének kérdése - írja a napi.hu. Ez összhangban lenne a munkáltatók, valamint a munkavállalók által tavaly decemberben aláírt megállapodással, amikor azt vésték kőbe, hogy az inflációs adatokat figyelve döntenek akár év közben is az emelésről.

Mivel az infláció féléves adatai csak júliusban jönnek majd, ki, ezr mindenképp meg kell várniuk a feleknek. A lap azonban azt írja: nem valószínű, hogy emelkedjen a minimálbér és a garantált bérminimum összege - erről Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke beszélt.

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy még idén újra emelkedjen a minimálbérek összege, ilyen kitétel nincs a bérmegállapodásban a munkáltatóknak sem állna érdekében a lépés

- fogalmazott az elnök.

Címkék:
hrcentrum, minimálbér, minimálbér-emelés, munka, jövő, dolgozók, munkavállalók, bérminimum, garantált bérminimum, minimálbér emelés,