Aggasztó jelentés: keményen helyzet előtt állnak a nők a munkaerőpiacon

Pénzcentrum2023. március 7. 18:31

Az egyik nemzetközi szépségipari cég felmérése szerint sok hátrányos megkülönböztetés éri a nőket a munka világában.  A nőnap alkalmából készült kutatás szerint a nők 86 százaléka találkozott negatív megkülönböztetéssel.

Az Avon a kedden publikált közleményében kiemeli, hét országban, több mint 7000 nő megkérdezésével végzett kutatásuk, a Global Progress for Women Report szerint a nők 86 százaléka mondja, hogy manapság is nemi megkülönböztetésen alapuló negatív sztereotípiák akadályozzák esélyegyenlőségüket a munka világában.

A kutatás résztvevői úgy látják, hogy férfitársaikkal szemben a nőket a rugalmas munkavégzés terén (48 százalék szerint), a vállalkozásindítás lehetőségében (29 százalék), valamint a megkeresett jövedelemben (46 százalék) éri a legsúlyosabb hátrány.

Angela Cretu, a szépségipari cég vezérigazgatója a közleményben megjegyezte: az egész társadalom profitálhatna abból, ha a nőknek több lehetőséget és egyenlőséget adnának. Annak ellenére, hogy ez ügyben egyes országok pozitív lépéseket tesznek, sok nő még mindig akadályokba ütközik, amikor a választás szabadságáról, a munkáról és a kereseti lehetőségekről van szó - tette hozzá a vezérigazgató.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kutatást a Censuswide végezte 7145 nő részvételével az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Lengyelországban, a Fülöp-szigeteken, Törökországban és Dél-Afrikában 2023 januárjában.

Címkék:
hr, munkahely, nők, országok, társadalom, hr centrum, nőkhelyzete,