Hivatalos, itt a megállapodás: ekkora béremelést kapnak a BKV dolgozói

Pénzcentrum2023. február 13. 16:14

A bértárgyalás sorozat mai plenáris ülésén a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői elfogadták a 2023-as évre vonatkozó bérfejlesztés részleteit tartalmazó megállapodás tervezetet. A megállapodás aláírására a BKV Zrt. Igazgatóságának jóváhagyása után kerülhet sor - írta közleményében a cég.

A tervezet szerint az alapbérfejlesztés mértéke átlagosan 15%, mely az alábbiak szerint kerül végrehajtásra:  a főállású munkavállalók személyi alapbérfejlesztésének mértéke 2023. február 1. napjától minimum 12%, de 13-16 HAY munkaköri szinteken 15%, illetve 7-12 HAY munkaköri szinteken 16%. A főállású munkavállalók részére a vállalatnál megszakítás nélkül eltöltött idő elismeréseképpen, a már működő bértarifa rendszer részeként, az alapbérbe építve szenioritási rendszer kerül alkalmazásra.

A tervezet továbbá többek között rendelkezik a Budapest Pótlék fővárosi rendszerének fokozatos bevezetéséről, a bérfelzárkóztatásról, különös tekintettel a kulcsemberekre, a hiányszakmákban dolgozókra, a diplomás munkavállalókra és mérnökökre. A megállapodás aláírása az Igazgatóság pozitív döntése után még február hónapban várható - írták közleményükben.

Címkék:
bkv, munkavállaló, tervezet, munkavállalók, munkavállalás, megállapodás, rendszer, bérmegállapodás, bkv hírek,