Asztalra csapnak a postai dolgozók: nem tűrik ezt tovább, tömegek mondhatnak fel

Pénzcentrum2023. január 20. 09:01

Sok az értékesítés, három ember munkáját végzik - mindez pedig kicsit sem látszik meg a keresetükön.

Egyre több dolgozó mond fel a Magyar Postánál, mert elegük van a rosszul szervezett munkakörülményekből - ez világlik ki abból a riportból, amit a 444.hu készített. A postások gyakran kell, hogy még két másik kolléga munkáját is elvégezzék, ennek a folyoműnya az, hogy nem csenget be a lakásokba, csak bedobja az értesítőt.

Ennél is nagyobb a panaszáradatat a postahivatalokban dolgozók körében: mint mondják, nagyon kényelmetlenül érinti őket, hogy a szokott postai szolgáltatásokon túl sorsjegyet, életbiztosítást, állampapírt és még sok mást is kell az ügyfelek nyakába sózniuk. Ezt ők csak tukmálásnak hívják, az ügyfelek sem szeretik - ráadásul nevetségesen kis jutalmak járnak, ha mégis sikerül egyet-egyet eladniuk.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
posta, postás, dolgozók, dolgozó, ügyfelek, postaláda, postahivatalok, posta béremelés,