Magyar dolgozók sokasága örülhet: az egész 2022-es inflációval nő a bérük, és az emelés még ezután jön

Pénzcentrum2023. január 17. 20:15

Újabb inflációkövető bérkorrekciót kapnak az Audi dolgozói Magyarországon. A következő bérmegállapodások pedig februárban indulhatnak meg a vállalat és a szakszervezetek között.

Legújabb kiadványában hívja fel a figyelmet az Audi Hungária Független Szakszervezet, hogy újabb bérkorrekciót kapnak a dolgozók. Mivel a KSH friss adatai alapján a tavalyi éves infláció 14,5 százalék lett, ezért a vállalat a 2022-es 3+9 százalékos bérkorrekció után 2023. január elsejétől további 2,5 százalékos inflációkövető alapbéremelést hajt végre.

A szakszervezet Facebook-bejegyzésének kommentjeiben a cég azt is jelezte, hogy ezen megállapodás és béremelés kizárólag az infláció követéséről szól a 2022-es évre vonatkozóan. A jelenleg is érvényben lévő és 2023.03.31-i lejáratú bérmegállapodás után időszakról pedig várhatóan február elején kezdődnek meg a bértárgyalások a felek között.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
audi, szakszervezet, fizetésemelés, autógyár, autógyártás, bérmegállapodás, szakszervezetek, audi gyár, autógyárak magyarországon,