260 ezres fizetésért csábítanának határvédőket Magyarországon: 8 általános is elég a munkához

Pénzcentrum2022. július 4. 10:31

Bruttó 260 ezer forintos havi fizetésért toboroznak az új határvédelmi testületbe Magyarországon - szúrta ki az Azonnali.

Mint ismert, legutóbbi parlamenti felszólalásában új határvédelmi testület felállítására kérte a belügyminisztert Orbán Viktor. A testület a tervek szerint a rendőrség keretein belül fog működni, de nem rendőrökből és katonákból fog állni, hanem teljesen új állományt szeretnének. Erre pedig már meg is indult a toborzás – szúrta ki a lap.

A hirdetmények szerint az új szervezetbe bruttó 260 ezer forintos havi fizetésért lehet jelentkezni, ami mellé a határon eltöltött órák alapján óránként bruttó 400 forintos fizetéskiegészítésre lehet számítani. A jelentkezés feltétele 8 általános abszolválása, de büntetlen előéletűnek kell lenni, illetve meg kell felelni egészségügyi és pszichológiai vizsgán is. A fizetés mellé egyébként még jár éjszaki pótlék is, és évi egyszeri bruttó 200 ezres cafeteria. A munkavégzés helyszínei pedig a Bács-Kiskun megye, illetve a Csongrád-Csanád megyei rendőr-főkapitányságok határrendészeti kirendeltségei.

Címkék:
rendőrség, határvédelem, rendőrség karrier, rendőrfőkapitányság,