Őrült toborzásba kezdett a JYSK: új raktárukba 300 dolgozót várnak - ebben jobbak, mint más munkahely

Pénzcentrum2022. február 16. 12:32

A lakberendezési áruházláncnak jelenleg közel 800 munkavállalója van. Ez a szám tovább nőhet idén: a 200 millió eurós befektetésből épülő ecseri régiós elosztóközpontban további 300 új munkahelyet hoznak létre.

A hosszúra nyúlt pandémia hatására a munkaerőpiacon is gyors változások mentek végbe. Míg 2020 első felében világszerte kiemelkedő munkavállalói élményt és magas elkötelezettséget figyeltek meg, addig mostanra az elkötelezettség visszaesésével egyre nagyobb lett az előnye azoknak a cégeknek, akik hatékonyan és gyorsan tudtak reagálni a megváltozott körülményekre és munkavállalói igényekre – derült ki a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program felméréséből, amelynek keretében 109 ezer magyar munkavállalót kérdeztek meg. A megváltozott körülményekre gyorsan reagáló vállalatok egyikeként a JYSK harmadik alkalommal nyerte el Magyarország legrangosabb munkáltatói elismerését, a Kincentric Legjobb Munkahely díjat.

Az értékelés a munkatársak véleményén alapul, így hatalmas öröm ez a díj számunkra és azt mutatja, hogy jó úton járunk. Azon dolgozunk, hogy a munkavállalók hosszú távon tervezzenek velünk, ebben pedig a skandináv vállalati kultúránk is sokat segít. Igyekszünk tudatosan reagálni a munkavállalói igényekre, és fenntartani azt a munkahelyi légkört, amiben a kollégák jól érzik magukat

– mondta Nyeste Ágnes, a cég HR managere.

Alacsony fluktuáció, skandináv vállalati kultúra

Nyeste Ágnes hozzátette, hogy a járványhelyzet a céget is kihívás elé állította, de sikerült a meglévő állományt megtartani és a folyamatos üzletnyitásoknak köszönhetően új pozíciókat is nyitni. A szakember szerint a vállalati kultúra sikerességét bizonyítja, hogy a fluktuáció a kiskereskedelmi átlag (25 százalék) alatt van, az előző pénzügyi évben 16,8 százalékos volt.

A jelentkezőkben a potenciált és elköteleződést keresik elsősorban. Minden évben végeznek elkötelezettségi felmérést: páros évben belső, páratlan évben külső felméréssel értékelik a céget. A Legjobb Munkahelyek 83 százalékos elkötelezettségi eredményt tudnak felmutatni.

Még nagyobb a szakadék a szervezet megtartó képességét vizsgálva. Míg egy átlagos magyar vállalatnál csupán a kollégák 37 százaléka gondolja úgy, hogy a cégük meg tudja tartani legjobb embereit, a Legjobb Munkahelyeknél ez az arány már 66 százalékos.  

A munkavállalók lázadásának hívjuk azt a trendet, hogy a munkavállalók egyre nagyobb beleszólást kérnek: hogyan, honnan és mikor szeretnének dolgozni. Jó látni, hogy itthon is vannak olyan munkahelyek, amelyek nem fenyegetésként, hanem a szervezeti fejlődés hajtómotorjaként tekintenek erre a jelenségre, és a megváltozott igények mellett is javítani tudják munkavállalóik elköteleződését

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– tette hozzá Köcse Bálint, a Kincentric ügyvezetője.  

Újabb 300 munkahely

A JYSK-nek jelenleg közel 800 munkavállalója van és 90 üzlettel rendelkezik. 200 millió eurós befektetésből épül a cég 143 ezer négyzetméteres új, ecseri régiós elosztóközpontja, ahol kezdetben 300 új munkahelyet hoz létre a vállalat, így még jelentősebb munkaadóvá válik.

A toborzás már elindult, és folyamatosan keresik a jelentkezőket.

A forgalom bővülésével pedig akár 500 főre is bővülhet az ecseri létszám, ugyanis a raktár Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia vásárlóit, és áruházait fogja kiszolgálni.

Címkék:
hrcentrum, munkahely, munka, lakberendezés, állás, bútoráruház, jysk,