Visszatáncolhat a kormány a kötelező munkahelyi oltástól? Zajlanak a tárgyalások

Pénzcentrum2021. november 4. 09:05

Több órán át tárgyaltak a pedagógus szakszervezetek az Emmi képviselőivel többek között a kötelező munkahelyi oltásokról. Végül azt az ígéretet kapták, hogy a kormány jövő szerdáig átgondolja a dolgot, új javaslattal állnak elő. Szóba került a bérrendezés is, az érdekvédők szerint elfogadhatatlan a kormány ajánlata. Később az Emmi reagált: mint írták, nem gondolkodnak a kötelező oltás eltörlésén.

Két pedagógus szakszervezet szerdán több órán keresztül tárgyalt az Emberi Erőforrások Minisztériumában többek között a kötelező oltás visszavonásáról - írta a Népszava.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) képviselői végül az ígéretet kapta, hogy

a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és egy új javaslatot tesznek majd.

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja arról is beszámolt, hogy a tárgyaláson a bérrendezés is szóba került, ám nem érte őket meglepetés, az Emmi képviselői ugyanazt a javaslatot vettették fel, amit Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett. Azaz jövőre 10 százalékos béremelést kaphatnak a tanárok, majd 2023-ban jöhet egy komolyabb bérrendezés. A szakszervezeti oldal számára ez elfogadhatatlan – húzta lá a PDSZ képviselője.

Frissítés! Reagált az Emmi

Csütörtök délután az Emeberi Erőforrások Minisztériuma közleményben reagált a megjelent hírekre:

"A Kormány képviselői az egyes sajtótermékekben megjelent hamis hírekkel ellentétben nem tettek ígéretet az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonásáról. A tegnapi tárgyalások során a PSZ és a PDSZ által létrehozott sztrájkbizottság új követeléssel állt elő: az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonását kérik, amire írásos választ ígértek a Kormány képviselői.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A közös sztrájkbizottság az előbbieken túl, követeli annak visszavonását is, hogy a nem állami intézményekben az előírt oltás bevezetéséről a polgármesterek és a munkáltatók határozzanak. A követelés nem a pedagógusok oltására vonatkozik, hanem a teljes jogszabályok visszavonására, amely messze túlmutat a pedagógus szakszervezetek által képviselt személyi körön."

- írták.

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
kormány, járvány, pedagógus, szakszervezet, oltás, vakcina, emmi, koronavírus, bérrendezés, szakszervezetek, pdsz, pedagógusok, kötelező oltás,