Kevés lesz a 200 ezer? Még magasabb minimálbért akar a legnagyobb szakszervezet

Pénzcentrum2021. szeptember 8. 13:32

220-225 ezer forintnak kellene már jövőre lennie a magyar minimálbérnek, míg a garantált bérminimumnak 270-275 ezer forint környékén kellene lennie - fejtette ki Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

34 százalékkal kellene megemelni a minimálbért, mert ekkora a lemaradás a szlovákok legkisebb fizetéséhez képest - mondta az RTL Klub Híradójának Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, mert szerinte a magyar dolgozók kevésbé részesültek a járvány előtti fellendülésből, mint a Szlovákiában élők.

Ennek megfelelően 220-225 ezer forintos minimálbér és 270-275 ezer forintos garantált bérminimum mellett érvelt a szakszervezeti szövetség elnöke.

A munkáltatók várakozása szerint már jövőre megvalósulhat az Orbán Viktor által célként említett bruttó 200 ezer forintos minimálbér, ha a kormány legalább 5 százalékponttal tovább csökkenti a szociális hozzájárulási adót.

Rolak Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke ennek kapcsán kifejtette: a minimálbér 200 ezer forintra történő emelése egy lépésben meg fog valósulni és szerinte arról kell már csak egyeztetni, hogy a kormány milyen adócsökkentésekkel tud segíteni a vállalkozásoknak, hogy ez meg tudjon történni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Portfolionak arról beszélt, szerinte is kevés lesz a 200 ezres minimálbér.

Címkék:
kormány, minimálbér, minimálbér-emelés, maszsz, garantált bérminimum, iparkamara, minimálbér emelés,