Közel kétszer annyian jelentkeztek önkéntes katonának, mint ahány hely van: ezért éri meg a fiataloknak

Pénzcentrum2021. szeptember 3. 15:30

Hatalmas az érdeklődés az önkéntes katonai szolgálat iránt. Augusztus 31-ig, az eredetileg 400-as kerettel tervezett szolgálatra csaknem 700-an jelentkeztek - írta a honvedelem.hu pénteken.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 21-én jelentette be a Magyar Honvédség új szolgálati jogviszonyát, az önkéntes katonai szolgálatot. Ehhez célcsoportként olyan fiatalokat szólítottak meg, akik kénytelenek egy időre tanulmányaikat szüneteltetni - mert vagy nem sikerült bejutniuk az általuk kiválasztott szakképzési, felsőoktatási intézménybe, vagy valamilyen oknál fogva el kellett halasztaniuk tanulmányaik megkezdését - és erre az időre stabil foglalkoztatási és kereseti lehetőséget kerestek. Időközben - augusztusban - a kormány arról döntött, hogy az önkéntes szolgálatot vállaló fiatalok felvételi plusz pontokat kapnak.

Ugyanakkor ez a katonai szolgálati forma nem csupán egy ugródeszka a felsőoktatásba, hiszen - legyen akár féléves vagy egyéves a képzés - olyan, a civil életben is hasznosítható kvalitásokkal gazdagítja a résztvevőket, ami nem csak az egyetemi évek sikeres teljesítésében segíthet, hanem amellyel az élet bármely területén helyt tudnak állni

 - jegyezték meg a honvédségi oldalon.

A cikkben arra is kitérek, hogy a honvédelmi tárca a pandémia idején segítséget nyújtott a munkájukat elveszítő állampolgároknak is a speciális önkéntes tartalékos szolgálat bevezetésével, amelyre rövid idő alatt csaknem 1500-an jelentkeztek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A honvedelem.hu azt írta: Magyarországnak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik a civil életük mellett támogatják a haderő munkáját; "olyan katonákra, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy segítséget nyújtsanak az országnak". "Ennek jelentőségét a magyar emberek értik, és tudják, hogy az önkéntes tartalékos szolgálat nem egyenlő a kötelező sorkatonai szolgálattal" - szögezték le a cikkben.

Címkék:
honvédség, magyar, önkéntes,