Őrült sokan házasodnak ebben a megyében: vajon mi a titkuk?

HelloVidék2021. március 3. 08:15

Jelentős érdeklődés övezi a már életbe lépett otthonteremtési és felújítási támogatásokat, melyek hatalmas segítséget nyújthatnak a családalapítás vagy lakásvásárlást tervezők számára. Mindez természetesen hatással van a házasodási kedvre is. A szakemberek szerint az elmúlt 2-3 év igazi "esküvőboom"-nak számított, mivel a házasságkötések száma drasztikusan megemelkedett - írja a HelloVidék.

2020. január-szeptemberben 53 774 házasságkötést anyakönyveztek, 3,1 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában- írja a HelloVidék a KSH adataira hivatkozva. A házasságkötések száma Budapesten és Tolna megyében csökkent (13 illetve 5,4 százalékkal), a többi megyében emelkedett, a legnagyobb mértékben, 15 százalékkal Bács-Kiskun megyében.

Régiók tekintetében az Észak-Alföld vitte a prímet, itt 11012 házasságkötés történt. A második a Dél-Alföldi régió lett 9221, míg a harmadik a Közép-Dunántúl lett 7976 házasságkötéssel. A legkevesebb házasság a Dél-Dunántúlon (5994), illetve a Nyugat-Dunántúlon (6414) köttetett.

További részletek, például megyei bontás a HelloVidék cikkében.

Címkék:
család, házasság, esküvő, családalapítás, tolna megye, hellovidék, otthonteremtési támogatás,