Újabb tömeges leépítés a budapesti SSC-nél: már 500 dolgozó került utcára

Nagy Bálint2020. június 17. 10:30

Április közepén érkezett a hír, hogy több mint 400 főtől válik meg az Avis Budget Group BSC Kft. A tömeges létszámleépítésnek azonban ezzel nem volt vége, nemrég újabb, közel 100 fős elbocsájtásról döntöttek - értesült a Pénzcentrum.

Még április közepén írtunk arról, hogy több mint 400 főtől vált meg az egyik legnagyobb budapesti szolgáltató központ, az Avis Budget Group BSC Kft. A Pénzcentrum értesülése szerint a folyamatnak azonban ezzel nem volt vége, a napokban újabb elbocsájtásokról döntött a cég. A Pénzcentrum érdeklődésére a cég londoni központja megerősítette, hogy az állandó és változó működési költségek csökkentése érdekében ismét gyors és határozott lépésre volt szükség, ezért

75 főtől váltak meg a budapesti szolgáltató központban. (A leépítés más országokat is érint, a pontos számokról nem kaptunk információt.)

Az újabb leépítéssel kapcsolatban elismételték, amit áprilisban is üzentek az érintett dolgozóknak: "Nagyon sajnáljuk, hogy ezt a lépést meg kellett tennünk, és teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy milyen hatással lesz mindez az alkalmazottainkra. Felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel, és igyekszünk segítséget nyújtani nekik abban, milyen segítséget kaphatnak ebben a nehéz időszakban."

Loading...

Kérdésünkre, hogy várható-e további leépítés a budapesti központban, hozzátették:

Azon dolgozunk, hogy amennyire csak lehetséges, elkerüljük további pozíciók felszámolását. Folyamatosan nyomon követjük az ügyfelek utazási szokásait, és azon vagyunk, hogy ennek megfelelően rugalmasabbá tegyük működési struktúránkat. A piac előbb-utóbb beindul, és az üzletmenet így mentesülhet a világjárvány káros hatásaitól.
Címkék:
hrcentrum, leépítés, ssc, létszámcsökkentés, tömeges leépítés,